تاریخچه
توییتر یک پروژه بود که توسط شرکت Obvious در مارس ۲۰۰۶ ایجاد شد نمونهٔ اولیهٔ توییتر به عنوان یک سرویس داخلی برای کارکنان Odeo مورد استفاده قرار گرفت و نسخهٔ کامل آن در تاریخ ۱۵ ژوئیه ۲۰۰۶ معرفی شد اما در اکتبر ۲۰۰۶ به صورت همگانی در دسترس قرار گرفت. این سرویس به سرعت مورد توجه قرار گرفت تا اینکه در مارس ۲۰۰۷ برندهٔ وب اورادز جشنوارهٔ جنوب از جنوب غربی در بخش وبلاگ شد.
دفتر اصلی توییتر در سان فرانسیسکو است ولی هم اکنون توییتر در نقاط مختلف جهان دفتر دارد و مشغول به فعالیت است. سرورهایی نیز در سنآنتونیو و بوستون دارد.این شرکت ابتدا در کالیفرنیا به ثبت رسید. ثبت نام در توییتر رایگان است و راههای متفاوتی برای فرستادن توییت وجود دارد و از راه موبایل هم در دسترس میباشد و برنامههای بسیاری برای دسترسی به آن موجود است. میتوان مطالب افرادی را دنبال کرد. توییتر با فلسفهٔ به اشتراک گذاشتن وضعیت افراد به دوستان و اطرافیانشان شروع به کار کرد اما بیشتر از این حد کاربردی شد و در خبررسانی به یک ابزار کاربردی مفید تبدیل شدهاست. در توییتر میتوان نوعی برون ریزی اتفاقی ذهن را انجام داد یعنی هر آنچه در اطراف در حال اتفاق افتادن است، به طور ناخودآگاه میتواند موجب شود تا یک توییت به توییتر ارسال گردد. توییتر و جابهجایی آزاد دادهها میتواند تأثیر مثبتی در جهان داشته باشد.
توییتر در نوامبر ۲۰۰۹ استراتژی اطلاعاتی-شبکهای و اخبار-اش را با تغییر پرسش پرسیده شده از کاربرها جهت به روزسازی استتوسها از «چکار داری میکنی؟» به «چه اتفاقی در حال رخ دادن است؟» تغییر داد.
قوانین
هدف توییتر از ارائه این سرویس اجازه دادن به کاربران برای کشف و دریافت مطالب از منابع مورد علاقه و به اشتراک گذاشتن آن با دیگران است. از جمله محدویتهای توییتر میتوان به ۲۵۰ مسیج در روز، ۱۰۰۰ توییت در روز، بیش از ۲۰۰۰ نفر فالوینگ رانام برد، مواردی که موجب اخطار یا حذف حساب کاربری میشود، عبارتنداز: جعل هویت، علامت تجاری (استفاده از نام یا لوگوی تجاری یک شرکت برای گمراه کردن دیگران و کاربران)، حریم خصوصی (ارسال و انتشار اطلاعات خصوصی دیگران مانند: شماره کارت اعتباری، شماره ملی، آدرس بدون مجوز قانونی)، خشونت و تهدید (انتشار خشونت و تهدید علیه دیگران)، کپی رایت، فعالیتهای غیر قانونی، پورنوگرافی، سو استفاده از عنوانهای توییتر (استفاده از نشانهایی که مشخص میکند کاربر به توییتر وابستگی دارد مگر اینکه توسط خود توییتر تأیید شده باشد).
اسپم یا هرزه نگار بودن در توییتر به صورتهای زیر معرفی است:
* فالو کردن بسیار زیاد کاربران در بازههای زمانی کوتاه
* آنفالو کردن یک جا و بی درنگ دنبال کنندگان
* تغییرات بسیار زیاد و روزانه در مشخصات خود چه برای تبلیغ کردن و چه برای جلب توجه بیشتر دیگر کاربران
* به روزرسانی عمده توسط لینکها و از طریق وبگاه که توسط شخص انجام نمیگیرد
* مسدود کردن یک کاربر توسط تعداد زیادی از کاربران
* به روز رسانیهای تکراری به میزان زیاد
* به روزرسانیهای نامربوط به موضوع خاص و استفاده کردن از # برای آن
* ارسال و استفاده زیاد و تکراری از @ برای پاسخ یا اشاره به افراد
* استفاده زیاد از تویت دیگران یا ریتویتهای زیاد
رابط کاربری
رابط وبگاه توییتر از چارچوب روبی آن ریلز استفاده میکند. از بهار سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸، پیامها به وسیلهٔ سرور پایدار روبی به نام استارلینگ به کار گرفته میشدند، اما از سال ۲۰۰۹، این عملکرد با برنامهای به نام اسکالا جایگزین شد. رابط برنامه کاربردی (API) سرویسها به دیگر سرویسهای وب، امکان یکپارچه شدن با توییتر را میدهد. در ۳۰ آوریل ۲۰۰۹، توییتر رابط وب خود را با اضافه کردن سرچ بار و ساید بار در «ترندینگ تاپیکس» تنظیم کرد. بیز استون توضیح میدهد که: تمامی پیامها فوراً به ایندکس اضافه میشوند و به وسیلهٔ این مشخصه جدید، توییتر به طور ناگهانی به عنوان سایتی مهم مطرح میشود.
* ترندینگ تاپیکس: مهمترین عبارات معمولی که در پیامها به کار میروند.
* ایندکس: موتور جستجوییاست که نشان دهنده اتفاقات جاری میباشد.
توییتر در سال ۲۰۰۷، تقریباً در ۹۸ درصد موارد به صورت آپ تایم (زمانی که یک سیستم به طور صحیح و فعال عمل میکند) فعالیت داشتهاست. این زمان توقف خصوصاً در رویدادهای عمومی مربوط به صنعت فناوری مانند کنفرانس مک ورد در سال ۲۰۰۸، بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاست.
خدا قوت